Sommereventyr på snøskuter

Bli med på en kombinert fot- og snøskutertur i sommervarmen. På denne turen vil du få oppleve de vakre fjellene ovenfor Longyearbyen og en frossen verden som nå sakte våkner i fra vinterdvalen.

Vi starter denne turen med en briefing i våre lokaler på Kuhaugen. Etterpå kjører vi opp til Nybyen som blir vårt startpunkt. Det er da ca. 1 time å gå opp til Longyearbreen. Litt utfordring er det når vi skal krysse små elver og bekker, men vi kommer oss over. Fotturen er ikke tung, men terrenget er ganske steinete igjennom morenen. Når vi kommer opp på breen vil du få en kort opplæring på snøskuterkjøring.

Vi kjører ca. 4 km opp på breen og når passet som ligger på rundt 600meter over havet. Herifra har vi en fantastisk utsikt til Longyearbyen og på andre siden nedover mot Fardalen. Fardalen er omgitt av snødekte fjell og er ofte kjent som lekeplassen til de lokale snøskuterkjørerene. På passet lager vi noe varmt å drikke og spiser en god lunsj.

Vi bruker ca. 30 min med kjøring på breen før vi kommer tilbake til morenen. Er det snøfritt på morenen er det mulig å finne fossiler som man kan ta med seg hjem.

Vi anbefaler varme og vindtetteklær. Dersom du ikke har fjellsko kan du få låne snøskutersko i fra oss.


Vi krever minimum 2 personer på denne turen. Minste alder er 12 år. Kontakt oss for alternativer.

Gi oss lyd i forkant ved allergi eller andre behov.

For denne turen kan vi tilby en valgfri ekstraforsikring til 200 NOK som du kan legge til bookingen. Om du har en ulykke med skuteren, vil du ikke måtte egenandel for skade (Normalt opp til 6000 NOK). Om du vil dele en skuter er det kun sjåfør som eventuelt vil trenge å kjøpe denne forsikringen.


NOK 1890,-

Passasjer 1290,-
Valgfri forsikring NOK 200

  • Fra 01.06.2022 – 30.06.2022
  • Henting 10:00
  • Varighet 5 timer
  • Bør være i normalt god form. Passer ikke om du er bevegelseshemmet.

Svalbard Svalbard Svalbard Høstskuter, Svalbard Svalbardrev Reinsdyrskalle, Svalbard

 

«Vi fant vakre bladfossiler. Vi så reinsdyr, en rev og mange typer fugl
– Melissa B på TripAdvisor

 

«Vi var en familie på 9. Yngste var 7år. Guiden var fantastisk med ungene. Fotturen var lærerik og morro. Å kjøre skuter på breen var fantastisk.»
– Vishal K på TripAdvisor

 

«Jeg var litt nervøs, men guiden brukte tid på å hjelpe meg til å være trygg. Etter en kort kjøretur opp til passet, så nøyt vi utsikten og spiste en deilig sandwich»
Katy G på TripAdvisor