På nye eventyr med gamle legender

Natur, historie og god mat – alt dette på en arktisk kveld. Vi gir deg en mangfoldig opplevelse av Longyearbyen Vi tar deg med på en fottur over den arktiske tundraen i Adventdalen og utforsker naturen rundt. Etter fotturen server vi en to-retters middag i vår «Explorer’s club» og forteller historier og legender om våre berømte Arktiske oppdagere.

Dere vil bli plukket opp av guiden på hotellet. Deretter går turen til den «Gamle flyplassen» utenfor Longyearbyen. Herifra er det en lett fottur tilbake (ca. 4 km) tilbake til Kuhaugen langs Isdammen. Vi følger den gamle taubanen – ett minne over Longyearbyens gruvehistorie. Den ble tidligere brukt til å transportere kull direkte fra gruvene og ut til kullkaia. Er vi heldig, så møter vi på noen reinsdyr på veien. Reinsdyrene har ikke noe naturlig fiende på svalbard og er mest nysjerrige på oss mennesker. Om sommeren vil du kunne nyte midnattsolen, mens vi går mot Longyearbyen. På høsten vil de magiske fargene under solnedgangen fargelegge fjellsidene. Sent på høsten er det også gode muligheter for å se nordlys på denne turen.

Rett utenfor Longyearbyen ligger vår «explorer’s club». Lokalet er fyllt med historie og legender om våre polare oppdagere. Dette unike stedet er perfekt for et historisk måltid. Kjente eventyrere som Roald Amundsen, Fritjof Nansen og Umberto Nobile vil delta når vi nyter et deilig 2-retter måltid. Menyen er hentet fra den berømte polarkokken Adolf Henrik Lindstrøm som var kokk på mange av de kjente ekspedisjonene i Arktisk og Antarktis. Guiden vår vil fortelle mer om disse oppdagerene under desserten. Etter en eventyrlig kveld vil vi kjøre dere tilbake til hotellet.

Vi krever minimum to personer på denne turen.

Gi oss lyd i forkant ved allergi eller andre behov.


NOK 1150,-

  • På forespørsel
  • Henting17:00
  • Varighet 4 Hours
  • Passer de fleste

Taubanebukk, Svalbard På tur med hund, Svalbard Taubanebukk, Longyearbyen Kart, Kuhaugen På tur med hund, Svalbard Hund i midnattsol, Svalbard Svalbardkart Monokulær Fram, interiør