Ny-Ålesund – verdens nordligste bosetning

Bli med på en dagstur til Ny-Ålesund. En tidligere gruvebosetning og i dag et forskningssamfunn. Dette var også startpunktet for mange av de kjente oppdagernes forsøk på å bli første menneske på nordpolen. Roald Amundsen, var den første som nådde både Sør- og Nordpolen. Han brukte Ny-Ålesund som sin base når han nådde polpunktet med luftskipet NORGE.

Vi plukker deg opp på hotellet og tar deg til kaien hvor båt og kaptein venter på oss. Etter en liten briefing vil vi sette kurset mot Isfjorden og nord. På veien igjennom Forlandssundet vil vi passere Poolepynten. Dette er en velkjent sted for hvalross. Er det hvalross, så tar vi et kort stopp her. Etter 3-4 timer vil vi nå Kongsfjorden. Dersom været er fint vil vi ha utsikt til «Tre Kroner». Dette er tre nunataker som kommer ut av den mektige Kongsbreen. Kongsfjorden er ofte fylt med isfjell som kalver fra de store breene rundt fjorden.

Når vi når Ny-Ålesund vil vi gå i land og kan utforske denne bosetningen. Vi besøker masten hvor Roald Amundsen festet sitt luftskip i påvente av sin ekspedisjon til Nordpolen. Verdens nordligste postkontor ligger også her. Du kan stemple passet ditt og sende postkort. Etter en guidet tur vil det være tid for å kjøpe suvenirer i verdens nordligste butikk. Før vi setter kurset mot Longyearbyen vil vi finne et fint område for å spise lunsj.

Better Moments forbeholder seg retten til å endre rute og destinasjon på grunn av værforhold og sikkerhet. Været på Svalbard kan endre seg raskt og varierer mye. Som på alle våre båtturer vil vi alltid gjøre et forsøk på å nå destinasjonen. Skulle været forhindre oss i fra dette, vil vi i stedet legge opp til en tur inne i Isfjorden hvor vi besøker brefronter og leter etter andre typer dyreliv.

Vi krever minimum 7 personer på denne turen. Minste alder er 4 år.

Gi oss lyd i forkant ved allergi eller andre behov.


NOK 3990,-

  • Fra 09.05.2020 – 29.08.2020
  • Henting 08:00
  • DagerTorsdag og Søndag
  • Varighet 11 timer
  • Passer alle

Ny-Ålesund, Svalbard Svalbard Svalbard Svalbard Svalbard Svalbard Svalbard Svalbard Svalbard

 

«Vi hadde Noora som guide og ‍✈️ Hans som kaptein. De ga oss mange utrolige øyeblikk å huske for resten av livet. Turen varte i 12 timer og hvert minutt var fantastisk.»

– johanekenstierna på Tripadvisor

 

«Vi så mye dyreliv og turen var vel verdt den lange båtturen. Jeg ville brukt Better Moments igjen!»

– RH1205 på Tripadvisor