Hvalrossafari – To tonn med lykke

Svalbards dyreliv er både unikt og fasinerende. Bli med på en dagstur og opplev noe av dette dyrelivet på nært hold. Hver dag bruker vi våre komfortable båter for å besøke en av de mest kjente hvalrosskoloniene på Spitsbergen. Vi går i land. Vi kan da oppleve disse artige og samtidig mystiske dyrene.

Hvalrossen er kanskje en av de mest fasinerende dyrene i Arktis. Om sommeren holder de til i området og elsker å sole seg på stranden. En av de mest kjente koloniene i nærheten av Longyearbyen er Poolepynten på Prins Karls Forland. Takket være våre spesialtilpassede hurtigbåter kan vi nå kolonien på en dagstur. Båten er komfortabel med lukket og oppvarmet kabin. Vinduene gir en panoramautsikt og det er både bar og toalett ombord.

Vi starter turen med å krysse den vakre Isfjorden. På veien vil vi være omgitt av mange arter av sjøfugl som hekker på Svalbard. En vanlig besøkende er Lundefuglen. Omtrent halveis gjør vi et stopp utenfor Trygghamna. Her, 900 meter opp, hekker mange av disse sjøfuglene. Under klippene er det både reinsdyr og rev som drar nytte av det frodige landskapet under fuglefjellene. Området har vært brukt av jegere og fangstfolk i århundre og guidene våre har mange historier å dele om dette.

Vi forlater Isfjorden og setter kursen nordover langs vestkysten. Vi passerer dramatiske fjell og enorme brefronter. Dersom været tillater vil vi gjøre en landing på Poolepynten og får strukket beina litt. Vanligvis er det rundt 30 hvalrosser som holder til på stranden her. Om vi står helt stille, vil vi høre hvalrossene som krangler om de beste plassene i sola. Ikke glem kameraet. Du vil få mange gode fotomuligheter. Dersom været ikke lar oss komme i land, så får man fortsatt møte dem på nært hold i fra akterdekket ombord på båten.

Når man er tilbake om bord så serverer vi lunsj og setter kursen mot Longyearbyen. På veien hjem vil vi passere det forlatte samfunnet Grumant som ligger på en liten hylle mellom bratte fjell. Sørsiden av Isfjorden har en helt annen type geology enn det vi har sett så langt.

Vi kan aldri garantere dyreliv. Dette er likevel en lokalitet som er velkjent som en stabil koloni for hvalross. Better Moments forbeholder seg retten til å endre rute og destinasjon på grunn av værforhold og sikkerhet. Været på Svalbard kan endre seg raskt og varierer mye. Som på alle våre båtturer vil vi alltid gjøre et forsøk på å nå destinasjonen. Skulle været forhindre oss i fra dette, vil vi i stedet legge opp til en tur inne i Isfjorden hvor vi besøker brefronter og leter etter andre typer dyreliv. Skulle været forhindre oss i fra dette, vil vi i stedet legge opp til en tur inne i Isfjorden hvor vi besøker brefronter og leter etter andre typer dyreliv.

Vi krever minimum 7 personer på denne turen. Minste alder er 4 år. Barn under 12 år: NOK 800 rabatt.

Gi oss lyd i forkant ved allergi eller andre behov.


NOK 2390,-

  • Fra 01.05.2020 – 05.08.2020
  • Henting09:00
  • Varighet 7 hours
  • Passer alle

Svalbard Hvalross Svalbard Svalbard Svalbard Svalbard Svalbard Svalbard Svalbard Svalbard

 

«Vi såg en stor gruppe med hvalross, omgivelser og annet dyreliv.» «Denne turen lar deg gå av båten og i land hvor hvalrossene ligger»
– Knelson126 på TripAdvisor

 

«Proffesjonelt mannskap. God båt. Alt er oppdatert. God mat og drikke. Guiden hadde en fin vitenskapelig og historisk tilnærming til det meste på Svalbard»
– Hans T på TripAdvisor

 

«Vi kom nærmt nok for å få gode bilder, men samtidig så langt unna at vi ikke forstyrret dyrenel…»
– Helena_Tjambro på TripAdvisor