Barentsburg – Møt våre Russiske kamerater i vest

OBS!

På denne turen besøker vi den russiske bosetningen Barentsburg og kommer til å bruke en del tid her.

På grunn av situasjonen i Ukraina har vi i Better Moments bestemt å ikke støtte den russiske stat ved å bruke penger i byen. Alle pengene man bruker i Barentsburg eller Pyramiden går direkte til selskapet Trust Arcticogul som er et 100% Russisk statlig eid selskap. Det kan være ting som; mat, hotellovernatting, havene-avgifter, lokal guiding og suvenirer. Vi kommer derfor til å ta med egen mat fra Longyearbyen som vi nyter et sted langs ruten.

Det er helt trygt å besøke de russiske bosettningene på Svalbard. De Russiske og Ukrainske innbyggerne som bor her er veldig hyggelig og ønsker oss alltid velkommen når vi kommer.

Vi setter kursen vestover på Spitsbergen. Ruten går igjennom et terreng brukt av gruvedrift og fangstfolk i lang tid tilbake. Denne turen inkluderer et stop i Barentsburg hvor vi nyter lunsj på hotellet.

Barentsburg er Svalbards nest største bosetning. Det ligger ca. 60 kilometer vest for Longyearbyen. Det er også kjent som vårt «Lille Russland». Midt i byen står enda Lenin og våker over byen og dets folk. Du skjønner fort at her er det ikke bare landskapet som er frosset, men også tiden. På hotellet i Barentsburg vil vi bli servert et russisk måltid. Deretter blir det en guidet tur igjennom bosetningen.

På veien til Barentsburg vil vi også oppleve vill og mektig natur. Vi kjører igjennom Todalen og Bødalen. To trange dalfører som tar oss over til Colesdalen. Dersom forholdene tillater vil vi passere den nedlagte bosetningen i Coles Bay mens vi følger kysten til Barentsburg. På veien tilbake kjører vi Grøndalen. En lang og mektig dal. Er været fint, kan vi også ta avstikker opp Tavlebreen for å nyte utsikten over Van Mijenfjorden. Turen fortsetter opp Fardalen, over Longyearbreen og ned til Longyearbyen.

Klikk her for et kart over den planlagte ruten.


Vi krever minimum 2 personer på denne turen. Minste alder er 12 år. Kontakt oss for alternativer.

Gi oss lyd i forkant ved allergi eller andre behov.

For denne turen kan vi tilby en valgfri ekstraforsikring til 200 NOK som du kan legge til bookingen. Om du har en ulykke med skuteren, vil du ikke måtte egenandel for skade (Normalt opp til 6000 NOK). Om du vil dele en skuter er det kun sjåfør som eventuelt vil trenge å kjøpe denne forsikringen.


NOK 3390,-

Passasjer 2390,-
(Valgfri forsikring NOK 200)

  • Fra 05.02.2023 – 19.05.2023
  • Henting 08:30
  • Dager Mandag, Onsdag og Fredag
  • Varighet 9 timer, Avstand ca. 130 km

 

Skuter i Semmeldalen Snøskutertur i fra Longyearbyen, Spitsbergen, Svalbard. Opplev isbjørn, nordlys (aurora borealis) og midnattsol Barentsburg, Svalbard Coles Bay Svalbard Svalbard Svalbard Svalbard

 

«Guiden var absolutt første klasse. Kunnskapsrik om mange emner fra isbreer, til dyr og tok oss med på en fantastisk tur med store opplevelser.»
– Erik W på TripAdvisor

 

«Komfortabelt utstyr, ny snøskuter og en kunnskapsrik guide. Bare det å kjøre snøskuter gjorde en fantastisk dag og var langt over mine forventninger.»
– Jespercederholm på TripAdvisor

 

«En lang rekke aktiviterer på Svalbard og dette var definitivt høydepunktet i uken»
– Kylie på TripAdvisor