Barentsburg – Møt våre Russiske kamerater i vest

 

Vi setter kursen vestover mot Barentsburg. Ruten går igjennom et terreng brukt av gruvedrift og fangstfolk i lang tid tilbake. I Barentsburg nyter vi både en deilig lunsj og utforsker dette spesielle stedet.

Barentsburg er Svalbards nest største bosetning. Det ligger ca. 60 kilometer vest for Longyearbyen. Det er også kjent som vårt «Lille Russland». Midt i byen står enda Lenin og våker over byen og dets folk. Du skjønner fort at her er det ikke bare landskapet som er frosset, men også tiden. På hotellet i Barentsburg vil vi bli servert et russisk måltid. Deretter blir det en guidet tur igjennom bosetningen.

På vei til Barentsburg vil du få oppleve vill og mektig natur. Vi kjører igjennom Todalen og Bødalen. To trange dalfører som tar oss over til Colesdalen. Dersom forholdene tillater, vil vi passere den nedlagte bosetningen i Coles Bay mens vi følger kysten til Barentsburg. På veien tilbake kjører vi Grøndalen. En lang og mektig dal. Er været fint, kan vi også ta avstikker opp Tavlebreen for å nyte utsikten over Van Mijenfjorden. Turen fortsetter da opp Fardalen, over Longyearbreen og ned til Longyearbyen.

Klikk her for et kart over den planlagte ruten.


Vi krever minimum to personer på denne turen. Minste alder er 12 år. Kontakt oss for alternativer.

Gi oss lyd i forkant ved allergi eller andre behov.

For denne turen kan vi tilby en valgfri ekstraforsikring til 200 NOK som du kan legge til bookingen. Om du har en ulykke med skuteren, vil du ikke måtte egenandel for skade (Normalt opp til 6000 NOK). Om du vil dele en skuter er det kun sjåfør som eventuelt vil trenge å kjøpe denne forsikringen.


NOK 3090,-

Passasjer 2090,-
(Valgfri forsikring NOK 200)

  • Fra 05.02.2022 – 20.05.2022
  • Henting 08:30
  • Dager Mandag, Onsday og Fredag
  • Varighet 9 timer, Distanse ca. 130 km

 

Skuter i Semmeldalen Snøskutertur i fra Longyearbyen, Spitsbergen, Svalbard. Opplev isbjørn, nordlys (aurora borealis) og midnattsol Barentsburg, Svalbard Coles Bay Svalbard Svalbard Svalbard Svalbard

 

«Guiden var absolutt første klasse. Kunnskapsrik om mange emner fra isbreer, til dyr og tok oss med på en fantastisk tur med store opplevelser.»
– Erik W på TripAdvisor

 

«Komfortabelt utstyr, ny snøskuter og en kunnskapsrik guide. Bare det å kjøre snøskuter gjorde en fantastisk dag og var langt over mine forventninger.»
– Jespercederholm på TripAdvisor

 

«En lang rekke aktiviterer på Svalbard og dette var definitivt høydepunktet i uken»
– Kylie på TripAdvisor