En historisk reise langs Spitsbergens vestkyst

Bli med på en uforglemmelig reise langs vestkysten av Spitsbergen. På vår vei vil vi passere gruvesamfunn, fangststasjoner og moderne forskningsinstallasjoner.

På Svalbard møter vi våre naboer i øst når vi kjører vest. 60km vest for Longyearbyen ligger blant annet Barentsburg som vi passerer på denne turen. Turen går igjennom storslåtte daler og langs Spitsbergens vakre vestkyst. Terrenget er relativt lettkjørt og våre rutinerte guider vil sørge for at denne turen også vil passe for de som er ny på snøskuter. På vår vei passerer vi gamle nedlagte gruver og fangst-terreng fra en svunnen tid. Dette er en skutertur tilbake til en tid hvor verden var delt i øst og i vest.

Barentsburg er Svalbards «Lille Russland» og med store bokstaver står det fortsatt skrevet «Vårt mål – Kommunisme!» når vi kommer inn. Vi tar en pause fra kjøringen i dette særegne samfunnet og tar en liten spasertur igjennom gatene. Vær obs på at vi vil ikke få tilgang til noen bygninger eller andre fasiliteter i byen. Det vil ikke være mulig å kjøpe suvenirer eller annet under stoppet i den russiske byen.

Underveis vil vi gjøre korte stopp for å ta bilder og snakke om både natur og historie, i løpet av dagen vil vi også ta oss tid til å nyte en medbragt hjemmelaget suppe. . Om være og føre tillater det vil vi ta et kort stopp ved Coles bay.

Informasjon om reiser med enhver form for tilknytning til russisk statseide selskaper på Svalbard
Med bakgrunn i Russlands invasjon av Ukraina, og de brudd på folkeretten og menneskerettigheter dette innebærer, har en ekstraordinær generalforsamling i Visit Svalbard bestemt at alle produkter, reiser, tjenester eller andre tilbud med enhver form for tilknytning til russiske, statseide selskaper på Svalbard, fjernes fra Visit Svalbards plattformer.
Denne spesifikke aktiviteten du nå ser på har ingen økonomisk tilknytning til russiske statseide selskaper på Svalbard, og er derfor fortsatt tilgjengelig på visitsvalbard.com.
For mer informasjon, se pressemeldingen fra Svalbard Reiselivsråd og Visit Svalbard AS: https://www.visitsvalbard.com/informasjon-for-besokende/news/trust-arcticugol-ekskluderes-fra-svalbard-reiselivsrad

 

Klikk her for et kart over den planlagte ruten.


Vi krever minimum 2 personer på denne turen. Minste alder er 12 år. Kontakt oss for alternativer.

Gi oss lyd i forkant ved allergi eller andre behov.

For denne turen kan vi tilby en valgfri ekstraforsikring til 200 NOK som du kan legge til bookingen. Om du har en ulykke med skuteren, vil du ikke måtte egenandel for skade (Normalt opp til 6000 NOK). Om du vil dele en skuter er det kun sjåfør som eventuelt vil trenge å kjøpe denne forsikringen.


NOK 3390,-

Passasjer 2390,-
(Valgfri forsikring NOK 200)

  • Fra 05.02.2023 – 19.05.2023
  • Henting 08:30
  • Dager Mandag, Onsdag og Fredag
  • Varighet 9 timer, Avstand ca. 130 km

 

Skuter i Semmeldalen Snøskutertur i fra Longyearbyen, Spitsbergen, Svalbard. Opplev isbjørn, nordlys (aurora borealis) og midnattsol Barentsburg, Svalbard Coles Bay Svalbard Svalbard Svalbard Svalbard

 

«Guiden var absolutt første klasse. Kunnskapsrik om mange emner fra isbreer, til dyr og tok oss med på en fantastisk tur med store opplevelser.»
– Erik W på TripAdvisor

 

«Komfortabelt utstyr, ny snøskuter og en kunnskapsrik guide. Bare det å kjøre snøskuter gjorde en fantastisk dag og var langt over mine forventninger.»
– Jespercederholm på TripAdvisor

 

«En lang rekke aktiviterer på Svalbard og dette var definitivt høydepunktet i uken»
– Kylie på TripAdvisor