Arktisk stillhet

Tilfredstill din indre oppdager og opplev den magiske naturen på Svalbard Vi tilbyr en 5-dager ski-ekspedisjon på tvers av breer og is i fra Longyearbyen til Østkysten.

Denne turen går for det meste i terreng som er skuterfritt og gir deg en sjanse til å oppleve ekte arktisk stillhet. Med ski, så går vi i fra Jansondalen. Herifra krysser vi tundra og isbreer hele veien over til Ulvebreen på Spitsbergens østkyst (Ca. 80km over 5 dager). Vi vil stort sett være helt for oss selv og lage våre egne spor igjennom snøen. Ekspedisjonen går over alle typer terreng og inkluder alt i fra breer og nunataker, til elvedaler, canyons og sjøis.

Klikk her for et kart over ruten. Skroll lengre ned for en dag til dag beskrivelse av ruten.

Arktisk tåke Urørt snø Camp, spitsbergen, Svalbard Urørt snø Lys igjennom tåken Svalbard Svalbard Pause Urørt snø Ekspedisjonsleir Isbjørnspor Kryssing av elv Venter på frokost Oss mot arktis Klar for vær På vei opp Melkesyre, men opp skal vi På vei oppIgjenom daler og elveleier Bare oss Vi legger kun igjen spor MIddag På breen Isskulpturer Urørt og stille Snø

 

På denne turen bør du være i fysisk god form og ha noe erfaring med ski i fra tidligere. Vi går opp til 20km hver dag med ski og pulk. Som med all aktivitet i arktisk så kan det bli endringer i valg av rute og destinasjon på grunn av vær og andre forhold. Dette inkluder også tilpasninger til fyisks form og gruppens hastighet.

Inkludert i prisen er:

  • Guide med alt sikkerhetsutstyr
  • SAR-forsikring
  • Transport
  • Leirutstyr (ikke sovepose)
  • Mat og snacks
  • Pulk og trekksele
  • Middag ved tilbakekomst

Hver deltaker må ha med sitt eget personlige utstyr, sovepose og ski-utstyr. Soveposer er tilgjengelig for leie på forespørsel. Vi anbefaler gode fjellski med stålkant og feller Klikk her for vår anbefalte pakkliste

Ekspedisjon – dag til dag

Dag 1: Et rike av is

Vi starter i Jansondalen, rett øst for Longyearbyen. Etter en enkel start, så sier vi farvell til reinsdyrene og rypene som holder til i lavlandet. Vi går nå inn i isens verden og møter får første store utfordring – Møysalbreen Sakte, men sikkert vil vi følge denne breen opp til 800 meter over havet. På toppen vil vi feire vår første seier og starte forberedelsene for vår første natt ute. Vi etablerer leir med telt tilpasset arktiske forhold.

Oppe på dette breplatået er vi omgitt av fjell og nunataker. Her blir det middag og gode historier. De fleste vil nok være mer enn klar for soveposen, men vi må også organisere beskyttelse mot isbjørn. Hver natt vil alle måtte bytte på å være isbjørnvakt. Noen vil nok oppleve dette som litt skummelt i begynnelsen, men de fleste lærer seg å sette pris på denne delen. Det er veldig medidativt å ha litt tid på egen hånd med stillheten under midnattsolen.

Dag 2 – Den siste stigningen

Du våkner på breen. Om kort tid hører du den susende lyden av primusen, telt som åpner seg og lukten av kaffe som sprer seg igjennom leiren. Etter frokost pakker vi ned leiren og setter kurset østover. I godt vær vil de omkringliggende nunatakene kaste lange skygger i dette hvite landskapet. Vi krysser over dette bresystemet og dagens utfordring blir en kort, men bratt stigning opp til fjellpaset som skiller Drønnbreen i fra Bergmesterbreen. Melkesyre og sjokoladepauser er garantert på denne stigningen.

På toppen vil du bli belønnet med en fantastisk utsikt og nedoverbakke hele veien ned til dalbunnen. Der vil vi krysse sporene til rev og reinsdyr som følger elveleiene. Den andre natten vil være ved den frosne elven i hjertet av Spitsbergen. Vi er nå halveis.

Dag 3 – Vi krysser øst

På dag tre så er vi halveis til østkysten, men først skal vi krysse Hellefonna. Dette bresystemet er det som skiller Spitsbergens østlige del i fra vest. Etter frokost vil vi begynne på turen opp Såtebreen. Den er ikke like bratt som Møysalbreen og kun 400 meter over havnivå. Belønningen er likevel stor for Østkysten ligger på andre siden. På dager med godt vær vil vi allerede nå se sjøisen og kanskje noen av de gigantiske isfjellene som ligger i Agardhbukta.

På vei ned Sveigbreen vil vi holde oss mot midten for å unngå de store smeltevannskanalen som ligger på siden av breen. Nedstigningen er komfortabel med nesten 12 km nedoverbakke. Dette vil bli vår første natt på øst-kysten og vi er nå kommet til isbjørnens kongerike.

Dag 4 – Møter vi isbjørn?

Denne morningen vil være litt annerledes enn de andre. Vinteren her er tydeligere på østkysten. Is og frost dominerer og temperaturen er som oftest mye lavere. Landskapet endrer seg når vi går ut på den brede standflaten, omgitt av tydelige lagdelte fjellplatå. Tykke morenerygger deler opp landskapet. Alt føles større. På avstand vil du se havet og sjøisen. Dette stedet vil virkelig gi deg følelsen av å være veldig liten i en veldig stor arktisk villmark.

Vi forlater breene og bruker nesten en dag på å krysse Agardhbukta. På andre siden av bukten vil gå inn i Væringsdalen og forberede vår siste leir.

Dag 5 – Når vi Duner?

Etter frokost i Væringsdalen går vi nord mot Ulvedalen og Dunerbukta. Den mektige Ulvebreen kaster seg ut i bukten med sin 2,5 kilometer lange brefront. Dette er det endelige målet.

Transporten hjem møter oss på sjøisen. På turen tilbake vil vi benytte oss av en annen rute – via Sassendalen hvorav vi også passer Tempelfjorden i det fjerne. Tilbake på Kuhaugen pakker vi ut alt utstyr og tar en gjennomgang av turen og opplevelsene. Litt senere avslutter vi ekspedisjonen på Kroa med en velfortjent biff.

NOK 17.900,-

  • Tilgjengelig på forespørsel fra Mars til Mai
  • Varighet5 days

Klikk her for kart

3 personer minimun