2 dager skutertur til Pyramiden

OBS!

På grunn av situasjonen i Ukraina har vi bestemt oss for å ikke støtte den Russiske stat. Alle pengene man bruker i Barentsburg eller Pyramiden går direkte til selskapet Trust Arcticogul som er et 100% Russisk statlig eid selskap. Det kan være mat, hotel, havneavgift, guidede turer og suvenirer.

Det er helt tryggt å besøke de russiske bosettningene på Svalbard. De Rusiske og Ukrainske innbyggerene som bor her er veldig hyggelig og ønsker oss alltid velkommen når vi kommer.

 

Omgitt av høye og bratte fjell ligger det forlatte russiske gruvesamfunnet Pyramiden. Det ligger vakkert til, innerst i Billefjorden, nord i Isfjorden. På denne 2 dagers turen krysser vi islagte fjorder og breer med snøskuter for å komme til Pyramiden. Et koselig hotell og tradisjonell russisk mat venter oss.

Dag 1
Vi plukker deg opp i fra hotellet ditt og kjører deg til våre lokaler. Her kler vi på oss snøskuterklær og går igjennom ruten. Vi pakker deretter sleder og forbereder oss på en tur i ekstreme omgivelser. Ruten til Pyramiden er ca. 120km mot nordøst og det tar oss ca. 4 timer å kjøre dit. Men på veien skal vi også stoppe, ta bilder og nyte landskapet.

Vi kjører ut i Adventdalen og vil passere områder med mye norsk gruvehistorie. Visst vi er heldig, så får vi se litt reinsdyr på veien. Dersom sjøisen i Tempelfjorden er god, så krysser vi her. Vi tar da først et stopp ved Villa Fredheim en kjent fangstasjon som står igjen etter Hilmar Nøis. Vi krysser deretter isen og opp på et lite bresystem. Dersom vi ikke kan krysse sjøisen, så må vi kjøre rundt og opp på et litt større breplatå. Her vil vi være omgitt av hvit snø, is og nunatakker. I tøft vær vil denne turen være utfordrende, men gir da en skikkelig følelse av å være i arktis.

NOK 9.990,-

Passenger 8990,-
(Valgfri forsikring NOK 200)

 • Tilgjengelig på forespørsel fra Mars til Mai
 • Varighet2 dager, Distanse ca. 230km

Vi følger isen inntil vi når Billefjorden. Her ligger det kanskje sel som slapper av på isen. Men der det er sel, der er det også isbjørn så her må vi være på vakt. Vi krysser Billefjorden og ankommer Pyramiden. En russisk spøkelsesby hvor statuen av Lenin fortsatt vokser over sin bosetning. Hotel Tulipan er det eneste bygget med drift. Her vil vi bli servert en russisk tradisjonell middag og du kan prøve Russisk vodka i baren. Vi overnatter på hotellet i koselige dobbeltrom.

Dag 2
Etter frokost vil vi få en omvisning i byen. Pyramiden var en gang en av de beste stedene å bo i Sovjetunionen og var bygget på ideen om felleskap og kollektivisme. Etter byvandringen vil vi gå tilbake til snøskutere.

Vær og føre bestemmer ruten hjem. Over sjøisen vil vi kunne utforske isfjell og den enorme brefronten. Et storslått arktisk landskap. Før vi returnerer mot Longyearbyen vil vi finne et fint sted å spise lunsj. Det er et langt stykke tilbake til Longyearbyen så det vil være rom for mange opplevelser.

Når vi kommer tilbake vil vi ha en oppsumering av turen og våre opplevelser.

Inkludert i prisen:

 • Snøskuter
 • Snøskuterklær
 • SAR forsikring
 • Guide med alt nødvendig utstyr
 • Overnatting på Hotel Tulipan på dobbeltrom
 • Alle måltider

Ikke inkludert:

 • Drikke i Pyramiden
 • Valgfri forsikring på skuter (200kr – Les mer på vår side for praktisk info)
 • Tillegg for enkeltrom (500kr)

Vi krever minimum 3 deltakere Minste alder er 12 år. Kontakt oss for alternativer.

Gi oss lyd i forkant ved allergi eller andre behov.

For denne turen kan vi tilby en valgfri ekstraforsikring til 200 NOK som du kan legge til bookingen. Om du har en ulykke med skuteren, vil du ikke måtte egenandel for skade (Normalt opp til 6000 NOK). Om du vil dele en skuter er det kun sjåfør som eventuelt vil trenge å kjøpe denne forsikringen.

Kryssing av Billefjorden Svalbard Lenin, Pyramiden Polarrev Forlatte hus, Pyramiden Pyramiden Polarrev av Eli Gunnermark Svalbardsreinsdyr Isbjørnspor Spring sun in Rabbotbreen Twilight in Sassen